Vi er blevet vilde med at genbruge

De seneste tendenser har vist at danskerne er blevet gladere for at genbrugen end vi har været gør. Der er forskellige grunde til at vi godt kan lide at genbruge og vi genbruger på mange forskellige måder. I dette indlæg vil jeg forsøge at forklare mere om vores genbrugsvaner.

Derfor er der kommet mere fokus på genbrug

I løbet af de seneste år er der i Danmark kommet mere fokus på at vi skal genbruge mere end vi gør i dag. Der er kommet mere fokus på genbrug samtidig med at der er kommet større fokus på miljøet.

For at passe godt på miljøet er det nemlig vigtigt at vi genbruger så meget som muligt. Derfor er der flere og flere der bliver opmærksomme på at genbruge i deres hverdag, ligesom der er flere der bliver veganere for at passe på miljøet.

Da vi mange gange i løbet af vores hverdag bliver mindet om klimaforandringerne, begynder vi også at have mere fokus på at genbruge, samtidig med at det også bliver nemmere at genbruge. Et eksempel på at det bliver nemmere at genbruge er fx at der lige nu bliver flere og flere steder i København, hvor der nu skal sorteres madaffald, som er et vigtigt punkt inden for at passe på miljøet.

Samtidig er det også blevet moderne at genbruge gamle møbler til at skabe sin helt egen stil, og det er også med til at sætte større fokus på genbrug. Det er fx moderne at bruge paller til at lave møbler eller hylder, hvilket også er en god måde at genbruge på.

 

Vi genbruger på mange forskellige måder

Genbrug handler om utrolig mange forskellige aspekter i vores hverdag.

En måde at genbruge er fx ved at købe en retro sofa i nærmeste genbrugsbutik og bruge den til at skabe sin egen stil og samtidig selv sende sine gamle møbler til genbrugsforretninger, så andre kan få glæde af dem.

Et andet aspekt af genbrug handler om den elektronik vi bruger i vores hverdag. Elektronik herunder computere og mobiler spiller en større og større rolle i vores hverdag og for at det ikke bliver en belastning for miljøet, er det vigtigt at vi genbruger det, frem for at købe nyt, hvis noget af vores elektronik går i stykker.

Derfor er der lige nu en stigende branche for fx mobil reparation, som i højere grad bliver nødvendigt for mange. Hvis skærmen på mobilen er gået i stykker er det fx bedst at få den repareret. Firmaet Telerepair et eksempel på en virksomhed, der tilbyder mobil reparation.

En anden måde, hvor genbrug også spiller en større og større rolle er i forhold til affaldssortering, som der også er større fokus på i dag, end der fx var for fem år siden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *