Tips til veganer-livet: Derfor behøver det ikke at være svært at spise på restaurant som veganer

Hvorfor er du veganer? Jeg er sikker på, at du har hørt dette spørgsmål før. I dag er vegansk både en meget populær trend, en måde at værne om dyrevelfærd og en måde at værne om miljøet. Når folk fortæller mig, at de er veganer, tænker jeg ofte “Det må være udfordrende!”. Men det behøver det slet ikke at være, hvis man følger nogle simple tips og tricks.

 

Om jeg nogensinde har overvejet at blive veganer? – Ja bestemt, men det efterlader også mange spørgsmål, når det kommer til at træffe beslutningen. Især fordi jeg, som mange andre, er den slags person, der elsker at spise ud med vennerne, nyde en god burger eller en stærk indisk curry. Og jeg forestiller mig, at jeg ville blive nødt til at opgive alt dette, hvis jeg valgte at blive veganer. Her kommer så mit største spørgsmål: Måske er det ikke så udfordrende at spise ude og samtidig være veganer, som jeg forestiller mig?

Jeg tror ikke, jeg fortæller noget nyt, når jeg siger, at det kan være lettere at være veganer derhjemme, når man ønsker at følge en bestemt form for kost. Folk, der er veganere, køber vegansk mad og ingredienser, hvilket gør det lettere, når det gælder madlavning og spisning.

Veganer på restaurant

Men hvad nu hvis man elsker at gå på restaurant og spise ude, men har svært ved at gennemskue, hvad der er de bedste veganske spisesteder? Det kan være meget udfordrende at finde det rigtige sted og den rigtige mad. Jeg har gjort lidt af forarbejdet for at se, hvad veganerne selv siger om problematikken, og her er nogle tips til, hvordan man kan spise som veganer på enhver restaurant:

Ring før besøget:

Hvis du har planer om at besøge en restaurant, og du ikke er sikker på de veganske muligheder, så blot giv dem et ring og spørg. Hvis restauranten ikke har nogle veganske muligheder overhovedet, må du ændre dine planer.😉

Vær præcis:

Hvis du ikke lige fik ringet inden besøget, så sig til tjeneren som det første, at du er veganer.  De vil være i stand til at fortælle dig om de kan indfri dine ønsker, før du sætter dig sidder ned. På den måde undgår du, at du allerede har dine drikkevarer, og derefter indser at der ikke er noget vegansk for dig at spise. At tale med tjeneren så hurtigt som muligt sikrer en så afslappet oplevelse som muligt.

Vær sød:

Vær tålmodig – Det er ikke alle der forstår, hvad en veganer er, så fortæl dem lidt om udfordringerne, og hvad du ikke spiser. Hvis du er flink, vil folk i de fleste tilfælde være lige så venlige.

Tjek mad-symbolerne:

Menuer har ofte små symboler ved siden af retterne, der angiver, hvilke retter der er veganske eller vegetariske. Det kan for eksempel være et “v”, et blad eller et andet symbol, ligesom der ofte er et chili-symbol, når retten er stærk. Bare se på vejledningen, så ved du, hvad symbolerne står for.

Find de veganske spisesteder på en restaurant app:

Der er masser af gode apps eller hjemmesider, der kan hjælpe dig med at finde gode spisesteder med veganske muligheder i nærheden af dig. Dette kan også være en fordel, hvis man er turist i Danmark. Jeg har for nyligt prøvet en god app, der hedder Eatie. På Eatie kan man let søge efter restauranter med veganske muligheder, veganske burgere og meget mere i dit område og booke bord. Med den app i lommen behøver det bestemt ikke at være svært at være veganer, når man gerne vil spise ude.

Her tænker du på “Tips til veganer-livet: Derfor behøver det ikke at være svært at spise på restaurant som veganer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *