Sådan får du mere økologi ind i din hverdag

Mange drømmer om at få mere økologi ind i hverdagen. Ligesom med mange andre ting, som fx at spise mere vegansk er det sværere end vi regner med at få mere økologi ind i hverdagen. Vi er vanemennesker, der gør hvad vi er vant til, og derfor er det ofte sværere at ændre på noget i hverdagen. I denne artikel har jeg samlet mine bedste råd til, hvordan du får mere økologi ind i din hverdag.

Begynd med økologisk mad

Det vigtigste, hvis du gerne vil have mere økologi ind i din hverdag, er at udskifte maden og købe økologisk der. Grunden til at økologisk mad er bedre, er fordi du på den måde undgår at rester af sprøjtegifte ender i din krop.

Der bliver større og større fokus på økologi, og det er derfor nemt at finde økologiske madvarer i dag. Det kræver dog stadig at vi bryder en vane, fordi vi ofte tager den pakke tomater som vi plejer og derfor skal der lidt ekstra til for at vælge noget andet.

For at lave din madvaner om, er det en god idé at lave en indkøbsliste, hvor du skriver hvilke varer, du gerne vil købe økologisk. På den måde, bliver du mindet om, at du gerne vil købe økologisk, og det er derfor en god måde at komme i gang på.

 

Få råd til økologi med en madplan

Vi kan ikke komme udenom at økologisk mad koster lidt mere end klassisk. Det kan derfor godt kræve lidt omlægning af dine indkøb for at få råd til at købe økologisk mad.

For at få råd til økologisk mad, er det en god idé at lægge en madplan, hvor du får overblik over indkøb til hele ugen. Når du laver en madplan, kan du nøjes med at købe ind på en gang og på den måde spare penge.

Du sparer penge ved at købe ind på en gang, da du undgår impulskøb. Når vi fx handler på vejen hjem, kommer vi ofte til at købe mere end vi behøver, fordi vi ikke er sikre på hvad der er hjemme i køleskabet. Ved at lægge en madplan, kan du komme udenom det og på den måde spare penge og få råd til mere økologi.

 

Tænk økologi ind i andre aspekter af hverdagen

Selvom økologi primært handler om mad, er der også mange andre aspekter, hvor du kan tænke økologi ind i din hverdag.

Det kan fx være, når du køber produkter til personlig pleje. Her er det en god idé at gå efter svanemærket, da det viser at et produkt er lavet med omtanke for miljøet.

Du kan også gå efter økologi når du køber tøj, ved at få efter tøj der er bæredygtigt produceret eller lavet med fx økologisk bomuld.

Du kan finde mange webshops, hvor du kan købe økologisk tøj. På hjemmesiden Økoyngel, kan du fx finde et stort udvalg af økologisk børnetøj, til den miljøbevidste mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *