Rejse som veganer – Hvordan gør jeg det?

Det er ingen hemmelighed at det kan skabe lidt ekstra udfordring at rejse som veganer, da det ikke altid er lige nemt at finde vegansk eller vegetarisk mad. Det er dog på ingen måder en hindring for at rejse at være veganer. I det her blogindlæg vil jeg fortælle lidt om mine erfaringer omkring at rejse som veganer.

Vegansk livsstil er ingen hindring for at rejse

Selvom det for mange kan virke svært at skulle finde vegansk mad i udlandet, er det absolut inden hindring at rejse, når man har valgt en vegansk livsstil.

En rejse kan være en fantastisk måde at smage nye veganske retter på og se hvordan vegansk mad er i andre lande.

Det kan dog naturligvis skabe nogle ekstra udfordringer at finde vegansk mad i det land, hvor man måske ikke kan sproget, men det betyder ikke at man ikke kan spise vegansk, når man er ude at rejse.

Det varierer utrolig meget fra land til land hvor nemt det er at finde vegansk mad. Berlin er fx et vegansk paradis, hvor du kan finde vegansk mad over det hele, men andres steder, som fx Frankrig kan være sværere. Det er dog altid muligt at finde frem til vegansk mad.

Nedenfor har jeg samlet mine tips til, hvad jeg gør, når jeg skal ud og rejse.

 

Undersøg gode steder hjemmefra

Når jeg skal ud og rejse undersøger jeg på forhånd nogle gode steder hjemmefra, så jeg på forhånd kender et par steder, hvor det er muligt at finde vegansk mad.

Ved at søge på Google er det ofte muligt at finde informationer om vegansk mad generelt ved et pågældende sted, samt konkrete veganske steder, hvor det er muligt at få vegansk mad.

Jeg har også applikationen HappyCow, hvor man kan se en oversigt over vegetariske og veganske spisesteder i nærheden af dig. Den er fantastisk at bruge og giver et hurtigt overblik over, hvor der er vegansk mad i nærheden. Du kan fx prøve den af i København og se om der dukker en restaurant op som du ikke kendte i forvejen.

 

Spørg efter andres erfaringer

En anden god måde at forberede en rejse som veganer er ved at spørge efter andres erfaringer. Det kan man fx gøre via Facebookgrupper for veganere, hvor andre gerne deler deres erfaringer.

Ved at høre andres erfaringer ved du lidt mere på forhånd. Det kan fx være de kan anbefale en god restaurant, som de har besøgt, så du kender nogle gode spisesteder på forhånd.

Det kan også være du kan høre andres erfaringer fra lufthavne og mulighederne der. Ligesom med maden i byerne kan det også variere meget fra de forskellige lufthavne hvor gode mulighederne er.

Et træls aspekt som veganer er at maden kan risikere at være dyrere i nogle lande, hvor mulighederne måske ikke er særligt store.

Men for at få råd til den gode mad kan du finde andre metoder til at spare penge på rejsen. Det kan fx være ved at finde billige flybilletter via en sammenligningstjeneste som Rejsepriser.

Hvis du sparer lidt penge på flybilletterne har du bedre muligheder for at bruge penge på lækker vegansk mad.

Ved at undersøge mulighederne lidt på forhånd og høre andres erfaringer er du klar til at få en god rejse som veganer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *