Det kan du gøre for at skabe en miljøvenlig hverdag

 

En måde at skabe en mere miljøvenlig hverdag på, er ved at blive veganer og passe på miljøet ved ikke at spise dyr eller produkter der kommer fra. En af grundene til at jeg er veganer er blandt andet for at passe på miljøet. Men for mig handler en miljøvenlig hverdag også om mange andre ting, som jeg vil fortælle om i dette indlæg.

Undgå madspild

Det første punkt bliver i madverdenen. For at passe på miljøet spiser jeg først og fremmest så vegansk som overhovedet muligt, men det vil jeg ikke komme nærmere ind på i dette indlæg.

Noget andet, som er vigtigt inden for mad, for at vi passer på miljøet er at undgå madspild. Der er ingen tvivl om, at madspild er en kæmpe synder, når det handler om miljøet, og derfor tror jeg det kan hjælpe meget, hvis vi tilpasser vores hverdag til at undgå madspild.

Jeg synes selv det er utrolig svært at undgå madspild, da jeg ofte kommer til at købe mad, som jeg ikke altid får spist det hele af. Men jeg sørger for altid at tjekke køleskabet inden jeg tager ud og handler ind, så jeg er sikker på, hvad jeg har af mad på forhånd.

På den måde kommer jeg ikke til at købe noget, som jeg allerede har hjemme i køleskabet.

 

Miljøvenlige produkter

En anden måde, hvor jeg prøver at gøre min hverdag mere miljøvenlig, er ved at gå efter miljøvenlige produkter i forhold til rengøring og andre steder, hvor vi køber produkter, der kan indeholde skadelige kemikalier.

Det gør jeg primært ved at gå efter svanemærkede produkter, da det er en garanti at produktet er lavet med fokus på blandt andet at passe på miljøet.

Ud over det, tænker jeg også over fx at vælge firmaer der også har omtanke for miljøet i indkøb af deres produkter. Som eksempel kan jeg nævne firmaet Nanostone der er specialister inden for fliserens. Nanostone fortæller på deres hjemmeside Nanostone.dk, at de indkøber produkter med største omtanke for miljøet, hvilket for mig betyder meget.

 

Slukke lyset og lukke for radiatoren

Det sidste, som jeg forsøger at gøre i min hverdag, og som jeg gerne vil blive bedre til, er at slukke for lyset og lukke for radiatoren, når jeg lufter ud i min lejlighed.

Vi bruger enormt meget energi på lys og på at varme vores bolig op, og for at den energi ikke går stil spilde, er det vigtigt at vi slukker lyset, når vi forlader et rum, samt lukker for radiatoren, hver gang vi åbner vinduet.

Jeg tror det bedste man kan gøre, er at forsøge at skabe nogle gode vaner, for at huske fx at slukket lyset. Jeg synes selv det er svært at huske, men jeg bliver bedre til det efterhånden og hvis man husker at slukke lyset bare en ekstra gang, er det med til at gøre en forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *