100 % Veganske Pølsehorn

For nogle uger siden gjorde min veninde en trist opdagelse på de pølser jeg normalt plejede at bruge til pølsehorn – de var ikke veganske! Men heldigvis findes der masser af vegetariske pølser og mange af dem er veganske. Den anden dag bagte jeg så for første gang helt veganske pølsehorn!

Jeg havde længe brugt nutanas sojapølser når jeg bagte pølsehorn fordi de var lidt nemmere for mig at få fat da jeg kan købe dem i den by jeg bor i. Men jeg havde egentlig aldrig tænkt over at tjekke ingredienslisten jeg troede bare de var veganske.

Men en dag da jeg var ved at bage kom min gode veninde forbi – som iøvrigt er meget åben overfor at spise vegansk. Hun stod og kiggede på dåsen og spørger pludselig om en veganer godt må spise æggehvidepulver. Det var noget af en overraskelse for mig at det var i men på den anden side har jeg jo aldrig kigget efter.

Men heldigvis ved jeg det nu og nogle uger senere var jeg i Kvickly i Dalum (Odense) og opdagede at de havde fået en helt ny køledisk med veganske varer og flere forskellige slags veganske pølser. Jeg er meget begejstret for Kvicklys nye udvalg og har været der flere gange efter.

Veganske produkter i Kvickly
Veganske produkter i Kvickly

At køre til Kvickly er ikke nogen lang tur for mig og hvis vejret er til det er det en hyggelig tur på cykel. Jeg købte første gang en pakke med veganske cocktailpølser som kun koster 25kr. for en pakke med 200g, og denne gang er de veganske det står der i hvert fald på pakken – men jeg må indrømme jeg faktisk ikke har tjekket ingredienslisten.

IMG_20150728_114955

Men så skulle der også bages pølsehorn og jeg prøvede for første gang nogensinde at bage uden at bruge en direkte opskrift. Jeg valgte også at prøve at putte timian i dejen for at lave dem lidt anderledes en helt traditionelle pølsehorn – og det smagte utrolig godt og jeg er sikker på jeg vil gøre det lidt oftere og måske også prøve andre krydderier.

IMG_20150728_114234

Jeg har også efterhånden lært når jeg bager at få den rigtig balance mellem at der kommer nok mel i men ikke for meget. Det har også gjort at jeg ikke altid kigger efter en opskrift hvis jeg bager boller eller brød – engang i mellem gør jeg stadig for at få gode ideer efter jeg er begyndt at bage vegansk. Jeg synes dog stadig det nogle gange er svært at finde en god balance mellem grovmel og hvedemel.

IMG_20150728_115412

Denne gang brugte jeg hvedemel og durumfuldkornsmel til mine veganske pøplsehorn, så de var ikke så grove denne gang men jeg synes det var en god blanding.
Jeg brugte ca. 150g fuldkornshvedemel og 250g hvedemel sammen med 4-5d vand. Udover det tilsatte jeg selvfølgelig gær (50g), salt, olie og en enkelt tsk sukker.

Pølsehornene blev rigtig gode og for første gang også helt veganske!

IMG_20150729_074440

 

2 meninger om “100 % Veganske Pølsehorn”

  1. Jaaa!! Seitan pølser er de bedste!! Eller det synes jeg i hvert fald!!
    Hvis du vil få det hele til at se lidt fint ud med Seitan pølser i et andet opskrift, så prøv lige at skære fra toppen ned langs pølsen (altså så hvis du ser pølsen fra enden af så har du skåret et kryds).
    Når pøllerne bages så folder pølserne ud som en fin lille blomst!! Maden smager ikke Bedre, men det ser fint ud og det er sjovt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *